16 vjet Çmime KULT!

Image

Akademia “KULT” edhe këtë vit, në respekt të traditës 15-vjeçare të Çmimeve “KULT” dhe pavarësisht vështirësive të këtyre kohëve pandemie, ka vendosur të vijojë misionin e saj për evidentimin dhe promovimin e vlerave artistike dhe kulturore më të arrira të botës shqiptare. Ky mision bëhet edhe më i domosdoshëm e kuptimplotë në kushtet kur jeta kulturore është thuajse e paralizuar dhe kur gjithçka tjetër, që nga pandemia, ekonomia e deri tek politika, tentojnë të mos i lenë asnjë hapësirë dimensionit shpirtëror e kulturor.

Këtë vit të 16-të, në pamundësi të orgamizimit të mbrëmjes së madhe mbarëkulturore e mbarëkombëtare të ndarjes së çmimeve, shpallja e të nominuarve dhe e fituesve do të bëhet nëpërmjet faqes onlinë të Akademisë Kult, revistës InfoKult, rrjeteve tona sociale dhe të gjitha mediave të tjera informative. Juria e Nderit, e përbërë prej 184 anëtarësh ka bërë përzgjedhjen për fituesit e këtij viti.

Secili anëtar i Jurisë së Nderit të Çmimeve “KULT” ka bërë zgjedhjen e tij përmes një formati online të krijuar enkas për këtë eveniment, pavarësisht kushteve të jashtëzakonshme të krijuara nga pandemia e Covid-19.

Këtë vit pjesë e Çmimeve “KULT” janë 11 kategori arti, për të cilat do shpallen fituesit: Artisti Pamor i Vitit, Libri Artistik i Vitit, Libri Studimor i Vitit, Përkthimi më i Mirë i Vitit, Regjisori më i Mirë i Vitit, Aktori i Vitit, Aktorja e Vitit, Balerini i Vitit, Instrumentisti i Vitit, Interpretuesi Lirik i Vitit dhe Kënga e Vitit.Juria e Nderit, e përbërë prej 184 anëtarësh ka bërë përzgjedhjen për fituesit e këtij viti.

Secili anëtar i Jurisë së Nderit të Çmimeve “KULT” ka bërë zgjedhjen e tij përmes një formati online të krijuar enkas për këtë eveniment, pavarësisht kushteve të jashtëzakonshme të krijuara nga pandemia e Covid-19.

Këtë vit pjesë e Çmimeve “KULT” janë 11 kategori arti, për të cilat do shpallen fituesit: Artisti Pamor i Vitit, Libri Artistik i Vitit, Libri Studimor i Vitit, Përkthimi më i Mirë i Vitit, Regjisori më i Mirë i Vitit, Aktori i Vitit, Aktorja e Vitit, Balerini i Vitit, Instrumentisti i Vitit, Interpretuesi Lirik i Vitit dhe Kënga e Vitit.

66 TË NOMINUARIT PËR 11 ÇMIMET E MËDHA JANË SI MË POSHTË:

KËNGA E VITIT:

 1. ALBAN & MIRIAM – DUAM
 2. ANXHELA PERISTERI – SHPIRT I BUKUR
 3. ARILENA ARA – SHAJ
 4. AUREL THËLLIMI – ME TY JETËN NDAJ
 5. MARSELA ÇIBUKAJ – THËRRIME DASHURIE
 6. VENERA LUMANI & LIND ISLAMI – M’FLEN NË SHPIRT

 INTERPRETUESI LIRIK I VITIT:

 1. BLEDAR DOMI – FERANDO “TROVATORE”
 2. DENIS SKURA – RODOLFO “LA BOHEME”
 3. DORINA SELIMAJ – LEONORA “TROVATORE”
 4. IVANA HOXHA – AZUCENA “TROVATORE”
 5. RENISA LACKA – MIMI “LA BOHEME”
 6. SIMONA KARAFILI – MIMI “LA BOHEME”

BALERINI I VITIT:

 1. ANXHELO MUÇOLLARI – DON QUIXOTE; BLACK ADAGGIO; THREE  DIMENSIONS, RECITALI “NË MAJË TË GISHTËRINJVE”
 2. ELTION MERJA – ROLI KRYESOR, “DHOMA 12”
 3. FJORALD DOCI – BALETI “UNKNOWN” SOLO-PERFORMANCE
 4. LEDIA SULAJ – BALETI “LA SYLPHIDE” NË ROLIN E SYLPHIDE
 5. LORI BALA – BALETI “ANNUNCIATION” NGA ANGJELIN PRELJOCAJ
 6. ROVENA SHQEVI – BALETI “ANNUNCIATION” NGA ANGJELIN PRELJOCAJ

INSTRUMENTISTI I VITIT:

 1. KLAJDI SAHATÇI – VIOLINË, KONCERT I ORKESTRËS SINFONIKE  RTSH
 2. KOSTANDIN TASHKO – PIANO, PIANODROM
 3. KRISTI GJEZI – VIOLINË, KONCERT I ORKESTRËS SINFONIKE  RTSH
 4. MARIN GJOLLMA – PIANO, KONCERT RECITAL “NGJYRAT E KOHËS”
 5. PETRIT ÇEKU – KITARË, KONCERT RECITAL, ALBANIA GUITAR FESTIVAL
 6. TEDI PAPAVRAMI – VIOLINË, DIFFERENT FESTIVAL

ARTISTI PAMOR I VITIT:

 1. AGIM SULAJ – PIKTURË DHE VIZATIME, “RRËNJËT 4”
 2. GAZMEND LEKA – PIKTURË, “DHOMA E HAPAVE TË HUMBUR”
 3. JORGJI GJIKOPULLI – PIKTURË, “80”
 4. LEKE TASI – VIZATIME, “VIZATIME TË NJË JETE”
 5. ORION SHIMA – PIKTURË, “BETWEEN LIGHT AND DARKNESS”
 6. PERIKLI ÇULI – SKULPTURË, “UNIVERSI”

AKTORJA E VITIT:

 1. DASARA XHANGOLLI – ABI “EPSH DHE LAKMI”
 2. EMA ANDREA – LJUBOV ANDREJEVNA, “KOPSHTI I QERSHIVE”
 3. EVA ALIKAJ –  LOLA BLAU, “SOT NË MBRËMJE”
 4. LAURA NEZHA – ANTIGONA, “ANTIGONA”
 5. LULI BITRI – BARBARA, “GUSHT: PORTRET FAMILJAR”
 6. ZAMIRA KITA – MARGARITA, “TESTAMENTI I RI”

AKTORI I VITIT:

 1. ALERT ÇELOALIAJ – HERODI, “SALOME”
 2. GERT FERRA  – LLOPAHINI, “KOPSHTI I QERSHIVE”
 3. HELIDON FINO – ROY COHN, “ENGJËJT E AMERIKËS”
 4. INDRIT ÇOBANI – BELIZE’ “ENGJËJT E AMERIKËS”
 5. LULËZIM ZEQJA – HARRI UEJD, “XHELATËT”
 6. PETRIT MALAJ – ZOTI ARTUR BERLING, “VIZITA E INSPEKTORIT”

REGJIA E VITIT:

 1. ALTIN BASHA – “VIZITA E INSPEKTORIT”
 2. ARBEN KUMBARO – “ENGJËJT E AMERIKËS”
 3. ELONA HYSENI – “SOT 8 DITE”
 4. FATOS BERISHA – “ZONA E PRITJES”
 5. QËNDRIM RIJANI – “XHELATËT”
 6. SPIRO DUNI – “GUSHT: PORTRET FAMILJAR”

 PËRKTHIMI I VITIT:

 1. AIDA BARO / EDON QESARI – “MISH DHE QIELL”
 2. BEN ANDONI – “HUMNERA”
 3. DIANA KASTRATI - “MBINJERIU I MASËS”
 4. LLAMBRO RUCI – “ILIADA”
 5. MIRA MEKSI – “100 VJET VETMI”
 6. SAVERINA PASHO – “LEHTËSIA E PAPËRBALLUESHME E QENIES”

LIBRI STUDIMOR I VITIT:

 1. ARDIAN VEHBIU – “GJUHA E THYER, GJUHA QË THYEN”
 2. ARTAN FUGA – “SHOQËRIA PIRAMIDALE”
 3. BARDHYL DEMIRAJ – “KODIKU BERATAS”
 4. PELLUMB XHUFI – “SKËNDERBEU, IDEJA DHE NDËRTIMI I SHTETIT”
 5. SUZANA VARVARICA – “SIMON RROTA”
 6. SHABAN SINANI – “MIGJENI DHE SHKRIMET”

LIBRI ARTISTIK I VITIT:

 1. ARIAN LEKA – “HARTË MEMECE PËR TË MBYTURIT”
 2. LUAN STAROVA – “EMIGRIMI I NGJALAVE”
 3. MIMOZA HYSA – “BIJAT E GJENERALIT”
 4. TOM KUKA – “ORA E LIGË”
 5. YLLJET ALIÇKA – “METAMORFOZA E NJË KRYEQYTETI”
 6. ZIJA ÇELA – “LAVJERRËSI I QYTETIT”
 • Partnerët Tanë

  1. CREDINS 2. Celesi Media Group 3. IMEDIA 4. Karta Extra 5. Profesionisti 6. InfoKult